FC Otepää 2021 aasta kokkuvõte

Möödunud aasta jalgpallihooaeg oli taas covidi piirangute tõttu pisut lünklik, kuid arvestades maailmas valitsevat olukorda läks FC Otepääl siiski väga hästi.  

  • FC Otepää esindusvõistkond võitis III liiga lõuna tsoonis I koha. Kusjuures liigavõit kindlustati juba 3 vooru enne meistrivõistluse lõppu.
  • Hooaja parimaks mängijaks valisid võistkonnakaaslased enda seast Mats Plado, kes oli ühtlasi ka võistkonna suurim väravakütt. Parima uustulnuka tiitel läks kindlalt Rene Zahknale ja esmakordselt välja antud fännide lemmiku auhinna sai endale Alari Mark.

FC Otepää järelkasvu hooaeg kulges väikeste tõusude ja mõõnadega. 2021 hooajal osalesime Eesti Jalgpalli Liidu egiidi all toimuvatel võistlustel 2 noorte võistkonnaga.

U13 (2009/2010) hooaeg algas keeruliselt, sest mängisime 2009 vanuseklassis põhiliselt aasta nooremate poistega, aga mida aeg edasi seda paremaks läksid nii tulemused kui ka mängupilt. Hooaja lõpus tegime väga tugeva lõpuspurdi ning võitsime 5 mängu järjest. Tulemuseks sel aastal tubli 3. koht 8 võistkonna konkurentsis ja teisest kohast jäi meid lahutama ainult üks punkt.

U10 (2012/2013) võistkonna poisid mängisid EMV-l alles teist hooaega. Selles vanuses EMV tulemusi veel ei märgita ja paremusjärjestust ei selgitata. Seega põhirõhk ei ole tulemustel ja võitmisel, vaid sellel, et poisid saaksid erinevate vastastega mängida ja treeningutel õpitud oskusi näidata ilma liigse võidukohustuseta. Kõik turniirid pakkusid meie poistele positiivseid emotsioone – lõime väga palju ilusaid väravaid ning ühelegi vastasele oskuste poolest alla ei jäänud. Lisaks olid meil sel aastal võistkonnas nooremad 2013. a. sündinud poisid, kes sel aastal said enda esimese võistluskogemuse ning olid lõpuks võistkonnale väga suureks abiks.

Täname kõiki lapsevanemaid, kes võistlustel poisse toetamas käisid ja transpordiga abiks olid. Koroonast tingituna oli aasta küll ootamatusi täis, aga saime kenasti hakkama ja õnneks on sellest aastast ikka päris palju positiivset kaasa võtta.

Rõõmu pakkusid ka varasemalt FC Otepääd esindanud ja nüüd juba mujal tegusid tegevad mängijad:

  • Andreas Kiivit mängis Eesti U19 koondise eest kõikides 7 mängus ning sai meedia vahendusel ka peatreener Martin Reimilt kiita. Klubitasandil tuli Andreas koos FC Flora U21 võistkonnaga EMV esiliigas 5ndaks ning oli 14 väravaga oma võistkonna resultatiivseim.
  • Joonas Sakkis oli Eesti U16 koondise kapten ja põhiväravavaht nii mängus Soome kui ka Saksimaa liiduvabariigiga. Samas koondises sai mängu kirja ka Robin Mathias Müür. Mõlemad poisid tulid ka teist aastast järjest Tammeka U16 võistkonnaga EMV-l hõbedale ning lisaks mängisid ka mitmeid mänge endast aasta vanemate Tammeka U17 võistkonna eest, kes saavutas samuti oma vanuseklassis EMV-l II koha.
  • Esimesed mängud U15 koondises sai kirja Ruuben Jaagant ning sama vanuseklassi tütarlaste koondises ka Karlotta Levin. EMV-l tulid mõlemad mängijad FC Elva võistkondadega 12 võistkonna konkurentsis tublile 7ndale kohale.

Aitäh kõigile mängijatele, lapsevanematele, toetajatele ja sponsoritele, tänu teile oli 2021 aasta FC Otepää jaoks taaskord väga põnev ja edukas!