FC Otepää 2020 aasta kokkuvõte

Möödunud aasta jalgpallihooaeg oli küll teatud põhjustel lühem, kuid FC Otepää jaoks ikkagi edukas. Loomulikult oleks 2020.a. võinud olla veelgi lahedam, sest kahjuks jäi ära Eestis ja sh Otepääl toimuma pidanud U17 Euroopa Meistrivõistluste finaalturniir ning esindusmeeskonna hooajaeelne ettevalmistus Saksamaa sõprusklubi TSV Lonnerstadti juures, kuid arvestades maailmas valitsevat olukorda läks meil siiski väga hästi.  

  • FC Otepää sai III liiga lõuna tsoonis II koha.
  • Lõime vastastele rekordilised 112 väravat ehk keskmiselt 5+ väravat mängus.
  • Jõudsime Väikeste karikavõistluste poolfinaali, kus mängisime väärikalt endiste Eesti koondise mängijate Tarmo Kink’i, Rimo Hunt’i ja Ingemar Teever’i vastu. Paraku pidime seekord Tallinna FC Zenit’i 2:0 paremust tunnistama.
  • Hooaja kasulikuimaks mängijaks valisid võistkonnakaaslased enda seast Mats Plado ning parimaks uustulnukaks endise tõrvaka Juhan Kondike’se.

FC Otepää järelkasvu hooaeg oli taas täis positiivseid üllatusi ja lati alt läbi sel korral keegi ei lipsanud. 2020 hooajal osalesime Eesti Jalgpalli Liidu egiidi all toimuvatel võistlustel 3 noorte võistkonnaga.

U13 (2008/2009) võistkonna poisid tegid tulemuste poolest kindlasti kõige edukama aasta. Tasavägises heitluses suutsid nad võita oma EMV alagrupi – 10 võitu ja ainult 2 kaotust kogu hooaja peale. Tasuks ilus karikas Eest Jalgpalliliidult ja diplomid kõigile võistkonna liikmetele. Lisaks võitis see võistkond ka kodusel Otepää Cupil esimese koha.

U11 (2010/2011) võistkond pakkus eelmisel hooajal mängupildi poolest kohati kõige ilusamat jalgpalli. Treener Martin Raidi sõnul mängisid poisid väga võistkondlikult ja oli suur nauding platsi ääres nende õnnestumisi jälgida. Selles vanuses EMV-l paremusjärjestust veel ei selgitata.

U9 (2012/2013) võistkonna poisid mängisid EMV-l oma esimese hooaja, mille käigus saadi suuri võite, nappe kaotusi ja võitluslikke viike. Kuna paremusjärjestust selles vanuses paika ei panda siis väravate löömine ja mängu nautimine oligi see hooaeg kõige tähtsam.

Täname kõiki lapsevanemaid, kes võistlustel poisse toetamas käisid ja transpordiga abiks olid. Koroonast tingituna oli aasta küll ootamatusi täis, aga saime kenasti hakkama ja õnneks on sellest aastast ikka päris palju positiivset kaasa võtta.

Meeldivaid üllatusi pakkusid ka varasemalt FC Otepääd esindanud ja nüüd juba mujal tegusid tegevad noormehed:

  • Andreas Kiivit’st sai esimene FC Otepää noormängija, kes Eesti Meistriliigasse välja jõudnud. Nimelt tegi Andreas 31.juulil 2020 aastal debüüdi FC Flora esindusvõistkonna eest.
  • Endised FC Otepää 2006 vanuseklassi poisid Joonas Sakkis, Robin Mathias Müür, Peeter Alev ja Steven Tamm said kirja oma esimesed mängud Eesti noortekoondise eest.

Suvel kui viiruse levik oli minimaalne toimusid Otepää jalgpallisõprade jaoks veel mõned väga märgilised ja tähtsad sündmused:

  • Otepää Gümnaasiumi spordiplatsil sai valmis multifunktisionaalne miniväljak ehk nn puur, mis on suurepäraseks kohaks nii vabal ajal palli mängimiseks kui ka organiseeritud treeningtegevuse läbiviimiseks.
  • Käärikul avati renoveeritud murustaadion ning selle avamängus võitis FC Kääriku (s.o FC Otepää eelkäija) taaskord Eesti Jalgpalli Liidu võistkonda.
  • Juuli lõpus tähistasime oma sünnikohas Kääriku staadionil klubi 15.ndat sünnipäeva. Kohal oli palju endiseid ja praegusi mängijaid, aga ka lapsevanemaid ja lihtsalt klubi fänne.
  • Korraldasime suurepärasel Tehvandi staadionil 11.nda laste jalgpalliturniiri Otepää Cup. Ühtlasi oli tegu rekordarvu osalejatega – kokku käis 4 päeva vältel väljakul 82 noorte võistkonda.

Aitäh kõigile mängijatele, lapsevanematele, toetajatele ja sponsoritele, tänu teile oli 2020 aasta FC Otepää jaoks taaskord väga põnev ja edukas!