FC Otepää jalgpallipere lõpetas hooaega

Vaatasime jalgpalliklubiga tagasi möödunule, kui tuldi kokku Kääriku Spordikeskusesse tähistama 2022. aasta jalgpalli hooaega.

Vaatasime tagasi lõppevale hooajale, tunnustasime meie tublisid noortevõistkondi ja meeskonna parimaid mängijaid, tänasime klubi sponsoreid ja koostööpartnereid.


Kokkuvõtlikult pärast suuremat viiruseleviku lõppu alustati aastat järgmiselt:

Kääriku Spordihallis võisteldi Otepää valla lahtiste meistrivõistlustel saalijalgpallis, mis tuleb Hispaania keele leksikonist “fútbol de salón” ehk futsal. Võidu viisid seekord koju küllasõitnud Tõrva Jalgpalliklubi.
Aasta alguses korraldasime esimest korda Otepää Futsal Cupi, mis tõi kohale jalgpallisõpru nii Tartust, Põlvast, Valgast, Elvast, Võrust kui ka Põltsamaalt.

Kui saalihooaeg lõppenud, leidsime taas varnast vastavad jalanõud ning asusime õue, kus meid hooaja alguses tervitas endine koondislane Joel Lindpere koos pallidega jalgpalliklubi Tallinna Kalevist.

2022. aasta jalgpalli hooajale läks FC Otepää nelja võistkonnaga

  • Nendest esindusmeeskond, kes on seadnud eesmärgiks kuuluda III liiga tippu, saavutasid harrastajatega tubli III koha.
  • U13 X alagrupis võistlesid 2009-11. a sündinute noortevõistkond, kes leidsid end V tabelirealt. Võideti 6 mängu, lepiti 5 korral viiki ning kaotati 7 kohtumist. Hooaeg oli äärmiselt mitmekülgne, kus tunnistati ainult Põlva võistkonna paremust ning teiste võistkondadega mängides võideldi vähemasti punkt kirja.
  • U11 IV alagrupis mängiti terve hooaja peale koguni 10 mängu. Antud vanuseklassis tulemusi ei märgita, sellegipoolest lastele ühed esimesed meeldejäävamad võistluskogemused pikemast hooajast.
  • U9 seas mängiti hooaja vältel 4 võistluspäeva, kus kohtuti jalgpallisõpradega ja võisteldi eakaaslastega Tartust, Elvast, Põlvast, Tallinnast, Jõgevalt, Pärnust ja Võrust.

Üle pikkade aastate on saanud traditsiooniks osalemine Pärnu Summer Cup, mis on lastele üheks suurimaks verstapostiks, kui kohtutakse teiste huvilistega Eesti suurimal rahvusvahelisel jalgpallifestivalil. Üritus kestab 4 päeva, mil mängitakse iga päev jalgpalli, kuid ka kohanetakse keskkonna muutustega ja nauditakse suvist kultuuri Pärnus.

Juuli kuu kuumuses peamiselt puhkame, kuid ei ole võimalik olla palli mänguta ning saime kokku nii nooremate kui vanemate praeguste ja endiste huvilistega, et välja selgitada aasta osavaim võistkond Otepää vallas jalgpallis. Turniiri päeval osalesid Otepää kohalikud kui ka endised klubi liikmed ning võistlusele värvi lisamiseks olid seekord Käärikul jalgpalli laagris olevad Rakvere treenerid. Märkimisväärsesse ikka on jõudnud jalgpalliklubi Otepää omad kasvandikud, kes on FC Otepää treenerite õpetuste läbi jõudnud Eesti jalgpallikultuuri arvestavasse konkurentsi ning saavutasid tihedas konkurentsis tubli II koha.

Noorte FC Otepää kasvandike jalgpallitee on jätkunud erinevates klubides, sealhulgas aktiivsemad on väärikalt esindatud Eesti paremates klubides:

  • Joonas Sakkis – Tammeka JK, Esiliiga B ja U-17 koondis
  • Andreas Kiivit – JK Vaprus, Eesti ML
  • Karlotta Levin – FC Elva, Eliitliiga ja U-17 koondis
  • Peeter Alev – FC Elva, Esiliiga
  • Robin Mathias Müür – Flora Jalgpalliklubi, Esiliiga

Jõudes tagasi praeguste noorteni, kohtusime nendega pärast suvepuhkust, kui tuldi kokku jalgpalliturniirile Otepää Cup, mis 13. korda toimuvalt tõi Otepääle jalgpallikaaslasi üle Eesti. Sel korral osavamat pallimängu näitasid meile kangelased Tammekast, Florast ja Araratist. Kohalikud Otepää mängijad näitasid väga tasakaalukat mängu kõige nooremate seas. 4 päeva vältel nägime palju väravaid ja tunti rõõmu melust, millest ka ei puudunud jalgpalliga kaasaskäiv temperament ja emotsioonid.

Lisaks Eesti Meistrivõistlustel kui ka turniiride võõrustamise ja teiste osalemisel läksime noortega Pärnusse Jõulumäele laagrisse, kus veetsime koos aktiivselt aega, võisteldes ja mängides nii tänava-jalgpalli, kui ka liival ning murul. Uudistasime loodust, mängisime osavusmänge ja lennutasime disce tänapäeva kettagolfi mängus. Laagrist võttis osa 20 noort, kellest eripõhjustel lõpetas 16 tublimat ning said meeneks karika. Laagris väljateenitud karikad sümboliseerivad Eesti jalgpallis erinevaid “võidukaid” tähendusi võistkonnana.

Meeste III liiga kõrvalt oleme võtnud eesmärgiks olla esindatud ka saalijalgpallis ning mängime teist aastat järjest futsali Esiliigat. Hooaeg sai alguse vahetult enne vana lõppu ja teekonnale aitab kaasa Otepää külje all asuv Kääriku Spordikeskus, kus imelistes tingimustes saame võõrustada teisi võistkondi.

Aeg oli käes välihooaeg tänutundes ära saata ning kogunesime selleks Kääriku Spordikompleksi ja tunnustasime mängijaid. Kindlasti, et oleks meeleolukas hooaja lõpp, tutvustas meile sportlikke eksperimente Tammeka noortetöö juht Indrek Koser ja esines meile mustkunstnik Fred.
Noori autasustasime saates nad võistkondadena koos Pühajärve Puhkekodusse bowlingut mängima.

Meeskonna puhul tunnustasime silmapaistvamaid mängijad, kellest 2022. aastal esile tõusid:

  • Janar Tamm, kes noppis nii kasulikuma mängija, suurima väravaküti kui ka Rahva lemmik tiitli.
  • Parimaks uustulnukaks kujunes selleks korraks Tammekas töötav treener Hardi Häelme.
  • Risko Eit, suurim väravakütt, kes lõi koos Janariga võrdselt jagades kokku 20 väravat.

Piduliku osa lõppedes saatsime meeskonna videojahile ning vanemate ja noorte jalgpalluritega asusime spordisaali ühisele sporditegevusele.

Soovime mõnusat sportimist klubi noortele, liikmetele, fännidele ja toetajatele.

Suurimad tänud 2022. aasta sponsoritele ja koostööpartneritele, kes aitasid teha võimalikuks FC Otepää aasta tegutsemised:

UPM Kymmene Otepää, Finlaid OÜ, Mapomets, Fripuit OÜ, Karupesa Hotell, LukuCentrum, Amark Ehitus OÜ, Amark Veoteenus OÜ, Lemmikmees, Ultimates OÜ, Belforest Trade OÜ,

Otepää vald, Tehvandi Spordikeskus, Kääriku Spordikeskus

Isport, Globalsoccerstore, Kinnisvara Kiirabi, Livoone, Valgamaa Spordiliit, Kultuurkapital