FC Otepää 2019 EMV hooaja kokkuvõte

Lõppenud jalgpallihooaeg oli FC Otepää esindusmeeskonna jaoks väga edukas.

Aasta alguses pandud võimalikult kõrged eesmärgid said peaaegu sajaprotsendiliselt täidetud. Meeskonna esindaja Marko Laas võttis hooaja kokku järgmiselt: “FC Otepää meeskond sai selleks hooajaks komplekteeritud põhjalikumalt. Lisaks juba tuttavatele otepäälastele, lisandusid mitmed uued mängijad, kes kindlasti tõstsid meeskonna kvaliteeti. Peamisteks eesmärkideks olidki 3 liiga lõunatsooni võit ja jõudmine väikeste karikavõistluste finaali, mis oli eriti meeldejääv kogemus. (Vaata videokokkuvõttet siit – https://www.facebook.com/fcotepaa/videos/380171776008301/) Mängijad olid kõik väga tublid ja mängudel osaleti eeskujulikult. Hooaja lõpupoole kimbutas tihedast mängugraafikust tingitud vigastused, mis mõjutasid viimaseid tulemusi, aga hooajaga tervikuna jään väga rahule.”

Enne hooaega hõikasime välja, et paneme tänavusele hooajal “käpa peale” ja sellega saime ka ilusti hakkama:

  • FC Otepää võitis teist korda klubi ajaloos III liiga lõuna tsooni!
  • Kokku saime 22 mänguga 66 võimalikust punktist 58, mis on klubi rekordi kordamine. Sama palju punkte saime 2008.a. hooajal IV liigas.
  • Lõime vastastele 95 väravat ja natuke jäi maagilisest 100 väravast puudu.
  • Jõudsime Väikeste karikavõistluste finaali ning mängisime teist korda klubi ajaloos Ale Coq Arenal. Karikas jäi sel korral veel siiski koju toomata.

Järelkasvu hooaeg oli täis nii positiivseid üllatusi kui ka ootuspäraseid tulemusi. Selle hooaja FC Otepää noortevõistkondade tulemusi tuleb aga vaadata uues perspektiivis. Nimelt muutsime eelmise hooaja lõpus oma noortetöö eesmärke ning seoses sellega suuname kõrgemate sportlike ambitsioonidega noormängijaid sobival hetkel edasi teistesse lähipiirkonna proffesionaalsematesse ja ambitsioonikamatesse klubidesse. Meie enda noortetöö kõige tähtsam eesmärk on aga endiselt pakkuda igas vanuses Otepää lastele võimalust jalgpalli mängimiseks.

2019 hooajal osalesime Eesti Jalgpalli Liidu egiidi all toimuvatel võistlustel 3 noorte võistkonnaga.

Kõige vanem U16 võistkond mängis sel hooajal esmakordselt noorte rahvaliigas ning alati kui võistkond kokku saadi, siis mängiti mõnuga ja selle tulemusena võideti ka kõik mängud.

U12 võistkond poisid väärivad esimese asjana kiitust selle eest, et väikesest koosseisust hoolimata ei tulnud ühtegi mängu vähemuses mängida. Varasematel aastatel on seda vanemate vanuseklasside võistkondadega paraku ikka ette tulnud. Lisaks mängisid pooled poisid endast aasta vanematega ja mida hooaeg edasi seda paremini nad võistkonda sulandusid ja paremini mängima hakkasid. Kokkuvõttes lõpetati hooaeg 11 võistkonna seas väga tubli 5. kohaga.

U10 vanuseklassi poisid osalesid EMV turniiridel, kus paremusjärjestust ei selgitatud. Suurimat heameelt tegi treener Martin Raidile, et iga turniiriga arenes mängupilt järjest ilusamaks ja paremaks. Selle tulemusena lõppesid suurem osa mänge ka FC Otepää võistkonna võiduga. Erilist kiitust on taas väärt poisid, kes endast aasta ja isegi kaks vanemate poistega mängides väga hästi hakkama said ja kellelegi oskustelt alla ei jäänud.

Suured tänud veelkord kõigile mängijatele tubli hooaja eest ja lapsevanematele, kes meie võistkondasid toetamas käisid!