Otepää Cupi kokkuvõte

Esimest päeva Otepää Cup 2016. alustasid U12 poisid. Kokku oli selles vanusegrupis 8 võistkonda, nende seas ka kaks FC Otepää tiimi. Kõrgemate kohtade eest seekord kohalikel poistel kaasa rääkida ei lastud, esikoha karika said pea kohale tõsta Viimsi MRJK poisid, hõbemedalid sai kaela JK Tammeka sinine võistkond ning kolmas koht kuulus seekord FC Helios Tartule.

FC Otepää kollane võistkond läks hoolimata tugevast alagrupist igat mängu mängima kui võrdne võrdsega. Mõnda aega seda ka suudeti ning igale vastasele suudeti lüüa vähemalt üks värav. Alagrupis tuli siiski leppida viimase kohaga. Kohamängudes mängisid poisid ettevaatlikumalt ning pigem kaitsvama taktikaga. Päeva lõpuks saavutati oma tasemele vastav 6. koht.

FC Otepää must võistkond osales väljaspool arvestust, kuna seal mängisid lubatust pisut vanemad poisid. Sellest tulenevalt pidid “mustad karud”  peale edukat alagrupiturniiri jätkama B- poolfinaalides. Võistkonna juhendaja Martin Raid möönis, et eesmärk oli võita kõik mängud, kuid paraku jättis täna realiseerimine soovida. Samas sai treener proovida mängijaid neile mitte harjumuspärastel positsioonidel, kus paljud ka positiivselt üllatasid. Kokkuvõttes kaotatati normaalajal vaid üks mäng, ühes tuli vastaste paremust tunnistada penaltite löömisel.

 

Otepää Cup 2016. teisel päeval asusid võistlustulle U11 võistkonnad. Selles vanusegrupis oli kokku esindatud 10 tiimi. FC Otepää oli taas väljas kahe võistkonnaga, millest üks (FC Otepää must), oli kokku pandud mängijatest, kes alles hiljuti jalgpalliga alustanud ning teine nö “esindussats” (FC Otepää kollane), kus mängisid poisid, kellel mängupraktikat ja kogemust tunduvalt rohkem.

Martin Raid, kes juhendas Otepää musta võistkonda sõnas, et eesmärk on kõigile poistele anda võrdselt mänguaega, et kõik saaksid võistluskogemust ning tunneksid mõnu jalgpalli mängimisest; läbi selle motivatsiooni ja vaheldust treeningutele. “Võidukohustust poistele panna on vara, see on hea turniir, et proovida mängijaid erinevatel positsioonidel, saada aru nende tugevustest ja nõrkustest ning iga mänguga õppida, et saada ikka paremaks”, sõnas Raid. Seekord võidurõõmu maitsta ei saadud, kuid eesmärk sai igati täidetud.

FC Otepää kollane, kes mängis täna oma parimas koosseisus, oli turniiriks hästi häälestatud. Suurepärase kaitsetöö ning meeskondliku ründemängu tulemusena suudeti kõik vastased järelpanu alistada ning nii tõsteti päeva lõpus esikoha karikas võidukalt pea kohale! Tähelepanu väärib fakt, et see oli Otepää Cupi 7 aastases ajaloos esmakordne saavutus, kui võidukarikas jäeti koju! Hõbemedalid sai kaela JK Tammeka valge võistkond ning kolmanda koha saavutas FC Santos.

 

Kolmas mängupäev Otepää Cup 2016 turniiril tõi taas hulgaliselt positiivseid emotisoone FC Otepää noortele. Võistlustules olid U10, ning kõige pisemad, U7 vanusklassi pallurid. U10 Otepää kollane meeskond alustas turniiri kindlate võitudega. Paraku mäng mingitel perioodidel lagunes, kuna mõndadele poistele oli tänane juba teiseks turniiripäevaks järjest. Väsimus andis tunda, ning see võimendas ebaõnnestumisi meeskonnamängus. Finaalmängudes suudeti aga endast viimased jõuvarud välja pigistada, ning seda magusam oli hetk, kui esikohamängus suudeti vastane napilt alistada! Teine ja kolmas koht kuulusid vastavalt FC Helios Võrule ning FC Helios Tartule. Otepää teine tiim (must) koosnes taas vähemkogenud mängijatest ning neil oli peamine eesmärk kogeda võistlussituatsiooni ning mäng- mängult paremaks saada ja õppida. Kõik said piisavalt mänguaega ning andsid endast parima.

FC Otepää U7 kollane võistkond saavutas täna 6. koha. Võistkonna juhendaja Priit Lehismets sõnas, et alagrupi esimeses mängus oli poistel kramp sees, hulgaliselt tekitati küll väravavõimalusi, kuid realiseerimine jättis soovida. “Mäng- mängult läksid poisid paremaks ning kohati oli poiste võitlusvaimu lausa nauditav vaadata”, sõnas Lehismets. Treener möönis, et kõik vastased olid mängitavad ja võidetavad, ning üldjoontes võib turniiriga rahule jääda.

Fc Otepaa U7 must võistkond koosnes tublimatest Otepaa lasteaia trennide lastest, kelle jaoks oli Otepää cup üldse esimene turniir teiste klubide võistkondadega. Poisid ja tüdrukud, kes selles võistkonnas mängisid, kohanesid kiiresti võistlussituatsiooniga ja said kogenumatele vastastele väga hästi vastu, ning mis kõige tähtsam – lastele meeldis ja loodetavasti tekkis nüüd suurem huvi jalgpalli mängimise vastu.

U7 turniiri võitis FC Elva valge võistkond, teise koha JK Tammeka ning kolmanda koha saavutas Põlva FC Lootos.

 

Viimasel, neljandal mängupäeval, asusid kohti jagama U8 ning U9 vanuseklassi võistkonnad. Esimeses nendest oli esindatud tervelt 3 FC Otepää võistkonda, kus paljude laste jaoks oli see esimeseks turniiriks üldse. Eelkõige sellest tingituna, olid poisid pisut krampis ning julgusest ja võitlusest jäi vajaka. Kuigi alagrupis tuli seekord võidelda tagumiste kohtade eest, siis kõik Otepää võistkonnad said “jala valgeks” ning mis peamine, kõigile meeldis! Esikolmik selles vanuseklassis: FC Flora, Viimsi MRJK, FC Elva valge.

U9 vanuseklassis oli esindatud kokku 12 võistkonda, nende seas kaks Otepää tiimi. FC Otepää kollane alustas alagrupi mänge kaotusega (hilisemale turniiri võitjale Santosele), kuid järgnevas kolmes leiti juba parem minek ning võeti ilusad võidud. Alagrupi viimases, otsustavas mängus jäädi alla lätlaste Dinamo Riga 2-le ning nii tuli alagrupis leppida kolmanda kohaga. 5-6 koha mängus kohtuti taas lätlastega (Dinamo Riga 1) ning pingelises mängus tunnistati taas külaliste 2:1 paremust. FC Otepää mustas tiimis mängisid seekord poisid, kes treenivad erinevates treeningrühmades ning sel põhjusel polnud kokkumäng ka kõige ladusam. Alagrupist saadi aga üks võit kätte ning kohamängudes tuli tugeva võistlusega veel teinegi! U9 vanuseklassi esikolmik: FC Santos, FC Elva valge, FC Helios Lähte.