Otepää võitis dramaatilises mängus Navi Vutiseltsi

Pühapäeval võõrustas FC Otepää esindusmeeskond kodusel Tehvandi staadionil Navi Vutiseltsi. Oodata oli võitluslikku mängu, kuna tabeliseisu järgi tundusid võistkonnad olevat üksteisele väärilised vastased, Navil küll 3 punkti vähem, kuid üks mäng ka varuks. Kell 17 olid mängijad valmis ning kõlaski avavile.

Esimest poolaega domineeris kindlalt kodumeeskond, esimene võimalus tekkis juba esimestel minutitel, kui Taits lasi ääre pealt terava palli kasti, Raul sai küll 7 meetri pealt peaga löögile, kuid paraku otse väravavahile sülle. Võistkonna esindaja ja taktik Marko Laas oli täpselt sellise plaani enne mängu paika pannud- et proovitakse just äärte pealt palli kasti riputada, otsida niimoodi ründajaid ning võimalusi väravaks. Veel sai peaga ohtilikult löögile Taits, kuid väravavaht oli tasemel ning suutis alt nurgast ära tuua. Korra käis veel pall Navi värvalatis, kui nende kaitsemängija selle õnnetult oma värava poole suunas. 34. lahendasid Otepää mehed suurepäraselt kontrarünnaku- mõne sööduga leiti keskväljalt Raul, kes sai palliga jooksma ning külmavereliselt  pika spurdi ka väravaga lõpetas. Neli minutit hiljem teenisid Otepää mehed nurgalöögi ning Priit mängis selle kiiresti kasti, kus 6-7 Navi mängijaga oli vaid üks kollane särk. Priidu tsenderdus oli aga tasemel ning mitte kehvem ka Rauli realiseerimine- peaga otse värava ristnurka, 2:0 Otepääle! Poolaja lõpus eksisid Navi mehed jämedalt kaitses ning Taavi Lassmann sai võimaluse eduseisu kasvatada. Kuigi esimene löök takerdus vastasmängijatesse, siis Taavi suutis hoida külma närvi ning teisel katsel ei eksinud! 3:0 seisult mindi ka puhkama.

Teiseks poolajaks oli Otepää sunnitud tegema juba esimesed vahetused. Vigastuse tõttu oli sunnitud välja tulema keskkaitses mänginud Kivimeister.  Esimesed 15. minutit teisest poolajast oli justkui kontrolli all, Lassmann sai veelkord suurepärase võimaluse skoorimiseks, kui Martin Raid riputas pehme palli üle kaitseliini. Taavi sai palli ilusasti alla, kuid löök läks paraku üle värava. 60. minutil said esimese värava kirja külalised, kui Otepää kaitsemängijad ja väravavaht ei tegutsenud just kõige õnnestunumalt, 3:1! See veel Otepää meestes olulist paanikat ei külvanud, kuid 81 minutil oli Navi poolt sihil taas sama mees, Eleri Jürisaar, kes tõi tabloole seisu 3:2! Mängu lõpp kiskus üsna pingeliseks, vastased nõudsid penaltit, kuna Otepää kaitsemängija oli nende sõnul mänginud palli käega. Kohtunik aga nägi või tõlgendas olukorda teisiti ning 11 meetri karistuslööki ei määranud. Teisel pool väljakut tõmmati vastaste karistusalas selgelt maha palliga kasti jooksnud Marek Tamm, kuid ka sealt ei järgnenud kohtuniku vilet. Mitmed vaieldavad otsused, kuid mänguseis jäi muutumatuks ning Otepää võttis napi võidu. Video väravatest avaldadakse FC Otepää facebooki lehel.

Mängu jääb varjutama ka esimese poolaja lõpus juhtunud õnnetu intsident Otepää kapteni Raul Lehismetsa ning Navi kaitsemängija Arli Maala vahel, kus viimane sai võitluses palli pärast üsna ohtlikult vigastada. FC Otepää kapten sõnas olukorra kohta järgmist:  “Võitluses palli pärast kukkus vastane pikali ning pall jäi tema selja taha. Tahtsin ümber Arli uuesti palli järgi joosta, kuid ta blokeeris mu jooksusuuna joostes peaga mulle kõhtu. Ilmselgelt ei kontrollinud ta enda kehaasendit ega seda, kus on pall või kuhu ta täpselt jookseb. Videost järele vaadates ei tundu, et tegemist võiks olla nii ränga tagajärjega kokkupõrkega. Väga õnnetu õnnetus ning soovin Arlile kiiret paranemist.”

Navi Vutiseltsi esindaja polnud aga üldsielt rahul mängu kohtuniku vilepartiiga, väites, et Otepää mehed mängisid liiga jõuliselt ning “lõhkusid” vastaseid. Ka selle kohta andis Raul omapoolse hinnangu: ” Kindlasti polnud mäng selles osas kuidagi “erilisem” kui teised selle hooaja mängud on olnud. Kaks võrdset võistkonda platsil, palju võitlust palli pärast- on ilmselge, et paljudes olukordades mängitaksegi veapiiril, ning seda tehti mõlema võistkonna poolt. Kindlasti ei mänginud keegi sihilikult ebasportlikult või vastasmängija tervistohustavalt. Jalgpall on kontaktmäng ning tihtipeale väga võitluslik ning emotsionaalne. Pigem hoidis kohtunik ühtlast joont ning teda mängu “ära otsustamises” süüdistada poleks õige.” Veel lisas FC Otepää kapten, et temale on sellel hooajal kõige enam meelde jäänud võõrsilmäng FC Tarvastu vastu, kus mäng oli kordades füüsilisem ja vigaderohkem kui kõne all olev mäng Navi vastu. “Paraku on võitlus palli pärast  jalgpalli üks osa ning seda peaksid kõik teadma, kuid kindlasti ei tohiks selle juures unustada Fair Play põhimõtteid ning väärtusi, ” lisas Raul.