Esindusmeeskond alistas TÜ Fauna

FC Otepää esindusmeeskond mängis pühapäeval Tartu Ülikool Faunaga. Viimases kahes mängus polnud Otepää mehed kõige kindlamat mängu näidanud ning punktilisa teeninud, seevastu Fauna oli võitnud neljast mängust neli. Seega oli see tõestamiskoht FC Otepää mängijatele, seda enam, et mängiti sel hooajal esimest korda kodusel Tehvandi staadionil.

Tund enne mängu pidasid klubi treenerid ja võistkonna esindaja/taktit Marko Laas nõu, kuidas mängida ning millise kooseisuga. Tehti mõned muudatused mängijate positsioonides ning siis mindi juba soojendust tegema. Kuna ilm oli palav, oli raske meestel ennast käima saada, kuid kõik olid keskendunud ja tundus, et õige häälestus oluliseks mänguks olemas.

Esimene poolaeg algas Otepää domineerimisega, mitmel korral pääseti äärte pealt läbi ning tehti teravaid tsenderdusi kasti, kuid esijalgu need midagi väga ohtlikku vastastele ei kujutanud. Fauna mehed otsisid oma mängu ja võimalusi, kuid kuna Otepää oli kaitses üsna agressiivne, siis rahulikult söötudega Tartu meestel ehitada ei lastud. Mõned korrad prooviti kaugemalt Otepää väravasuul seisnud Kaldinit üllatada, kuid mitte midagi väga ohtlikku. Peale veerandtunnist mängu sai suurepärase individuaalse sooritusega hakkama Risko, kes talle mängitud söödule enne Fauna kaitsjaid jaole sai ning vasaku jalaga tõelise maasika võrku paugutas, 1:0 Otepääle! Peale väravat olid mõned üsna head võimalused viigistamiseks ka Faunal, kuid ründajad olid ebatäpsed. Enne poolajavilet käis pall korra veel Fauna väravalatis, kui Raul Lehismets nurgalöögist peaga löögile pääses. Mõned momendid hiljem oli uuesti aktsioonis Raul, kui Kait pehme palli üle kaitseliini lasi ning võistkonna kapten vastujooksnud väravahist selle peaga mööda koksas, 2:0! Esimene poolaeg selle skooriga ka lõppes.

Teist poolaega alustas aktiivsemalt Fauna meeskond, rohkem jõude suunati rünnakule ning tekkisid mõned kriitilised momendid, kus Otepää kaitsemängijad või väravavaht viimasel hetkel hullemast päästsid. Mõistagi tekitas see FC Otepääle võimalusi kontrarünnakutel- ühel neist sai taas Risko värava eest peaga löögile; kuigi väravaht oli positsioonilt väljas, suunas Risko palli napilt väravast mööda. Mõned minutid hiljem oli hea võimalus Priidul eduseisu kasvatada, kuid vasakuga löök läks napilt üle vasaku ristnurga. Otepää võitles vapralt edasi, et eduseisu kasvatada ning peagi see ka juhtus- Priit tungis paremalt äärelt karistusalla, kust üritas palli värava alla mängida, kuid see ebaõnnestus. Pall lendas esimese posti suunas, kust värvavaht ei oodanud kaitsemängija ootamatut puudet, mis palli lennusuunda nii palju muutis, et see väravasse veeres, 3:0 Otepääle! Fauna võitles vapralt edasi, prooviti veel vahetustega teravust ründesse juurde tuua ning kuigi mõned korrad jõuti üsna ohtlikult Otepää karistusalla, siis “i”-le jäi täpp panemata. 86. minutil oli hoopis Otepää see, kes taas skoori tegi. Karl Mark andis vasakult äärelt täpse tsenderduse  kasti, kus Raul taas kõige kõrgemal ning pall kindlalt võrgus. Skooriga 4:0 mäng lõppeski. Tänud Fauna meestele võitlusliku mängu eest.

Järgmises voorus sõidab FC Otepää esindusmeeskond külla FC Tarvastule. Mäng toimub laupäeval kell 12.00.