TSV Lonnerstadt käis meil taas külas

Jaanipäeva nädalal külastas Otepääd taas meie sõprusklubi TSV Lonnerstadt Saksamaalt.

Viimati käisid nad oma jalgpallihooaja lõpureisil Eestis 2009 aastal ja enne seda esimest korda 2005 aastal. Seega viimasest külaskäigust oli möödas täpselt 10 aastat ja väga kihvt oli taas neid võõrustada. Esimese õhtu Eestis sisustasid sakslased Tallinna linnaga taastutvust tehes ning teisel õhtul võtsime meie neid vastu saunaõhtuga Nuustaku Rantsos (pildid siin). Esimest korda elus said külalised Saksast proovida jalga jalgpallipiljardis ning kätt discgolfis, sest selliseid harrastusi polnud nad varem kohanud. Kolmandal päeval külastasid nad Tartu Milli ning Tammeka U14 vanuseklassi noortemängu, kus Otepää poiste abiga alistati liigaliider FC Levadia võistkond. Neljandal päeval tegime väikse tuuri Otepää vaatamisväärsuste vahel sh Kääriku Spordikeskuses, kus 2005 aastal esimest korda mängisime. Suur oli nende hämming nähes millised arengud on seal vahepeal toimunud. Sama päeva pärastlõunal algasid Tehvandi staadionil Otepää valla lahtised meistrivõistlused jalgpallis, kus ühe võistkonnana ka TSV Lonnerstadt kaasa mängis. Poolikus koosseisus siia reisinud võistkond piirdus turniiril 5.kohaga. Turniiri lõpetamine toimus Ugandi Restos, kus sakslased ka häälepaelad valla päästsid ja meile Saksa jalgpallikultuuri paremaid palasid esitasid – HUMBA
Hilisõhtul külastasime koos veel ka Pühajärve Jaanitule festivali. Rõõm oli taas vanu tuttavaid näha ja nendega koos aega veeta. Lonnerstadtlased jäid nii sõnades kui nägudes reisiga väga rahule ja andsid teada, et FC Otepää on ka neile taas külla oodatud.