FC Otepää ja JK Tammeka alustasid klubidevahelist koostööd

JK Tammeka ja FC Otepää alustasid klubidevahelist koostööd.  Koostöö sai alguse FC Otepää initsiatiivil, sest talvepealinna jalgpalliklubil tulid erinevad piirid ette.

FC Otepää juhatuse liige Martin Teder:  „9 aastat Otepää piirkonna laste ja noortega tegelemisel möödusid klubi jaoks üha kasvavas tempos. Kahe viimase noorte hooaja jooksul sai aga lõplikult selgeks, et meil pole mõistlik alates U14 vanuseklassist (ehk hetkest kui väljakul peab olema 11 mängijat) Eesti Noorte Meistrivõistlustel osaleda, sest me mängime neid mänge vähemuses. Pole lihtsalt piisavalt mängijaid, keda huvitaks võistlemine ja treenimine eesmärgiga saada paremaks ning selle nimel pool aastat nädalavahetuseti mööda Eestit ringi sõita. Arusaadavalt kõigil lastel ei peagi seda eesmärki olema ja nende jaoks on jalgpalli mängimine lihtsalt tore ajaviide koos sõpradega. Sestap otsustasime noormängijate erinevaid huvisid arvestades, et FC Otepää jääb kohalikuks jalgpalli algõpetuse kohaks ja harrastusjalgpalli klubiks, kel pole esindusmeeskonna ega noortevõistkondade näol ambitsiooni püüelda Eesti nn. tippliigade poole.

Variant olnuks hakata naaberklubidega konkureerima mõne väikse asula laste pärast, kuid otsustasime et see võitlus ei vääri küünlaid, ei garanteeri tulemust ja püüame pigem nende klubidega ka edaspidi sõbralikult läbi saada.

Loogiline samm ambitsioonikamate mängijate huvides oli meie jaoks ennast siduda ühe piirkonna suurema klubi kasvatajaklubiks. Pidasime konsultatsioone erinevate klubidega ja küsitlesime ka oma klubi lapsevanemaid. Otsustasime Tammeka kasuks kuna tegu on nii organisatoorse poole kui ka sportliku taseme poolest kõige tugevama Lõuna-Eesti klubiga. Lisaks olid nad päri kõigi meie kahepoolsete koostöö tingimustega, mis toetavad FC Otepää arengut ja tegutsemist kohaliku Otepää valla klubina. Suur rõõm on selle koostöö üle, kuna sellest võidavad mõlemad klubid, nende lapsevanemad ja loomulikult ka mängijad.“

JK Tammeka juhatuse liige Kristjan Tiirik:“FC Otepää on üks esimesi jalgalliklubisid, kes  võtab teadlikult kasvatajaklubi rolli ja seab eesmärgiks klubidevahelise koostöö läbi mille on  FC Otepää ambitsioonikamatel noortel võimalus sportlikult teha järgmisi samme. Tammekal on väga hea meel, et FC Otepää klubiliselt sellise seisukoha võtab ja just meiega koostööd teha soovib.  Kahtlemata on see mõlema klubi jaoks samm edasi ja koostöö saab olema produktiivne.“